Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

fthina aeroporika eisitiriaΦθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Μια φράση, μια ολόκληρη περιπέτεια! Όλος ο κόσμος όταν έρχεται η ώρα για ταξίδια και περιπέτειες, αναζητάει φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Το κάνει όμως με τον σωστό τρόπο; Εσείς όταν αναζητάτε αεροπορικά εισιτήρια, βρίσκετε πάντα τις πιο φθηνές τιμές; Γνωρίζετε ιστοσελίδες που προσφέρουν πάντα φθηνά αεροπορικά; Διαβάστε το άρθρο και σίγουρα μετά απ’αυτό θα είστε πιο έμπειροι ταξιδιώτες ειδικά στο κομμάτι του προγραμματισμού ενός ταξιδιού!

Προγραμματισμός ταξιδιού και αεροπορικά εισιτήρια

Το παν σε ένα ταξίδι είναι ο προγραμματισμός. Δεν μπορείτε να αφήνετε τελευταία στιγμή τα αεροπορικά και να περιμένετε να βρείτε τη καλύτερη τιμή. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, που θα αναλύσουμε πιο κάτω. Ο κανόνας είναι ότι ειδικά στο θέμα των αεροπορικών, πρέπει να τα κλείνετε αρκετό καιρό πιο πριν, ειδικά όταν πρόκειται για καλοκαιρινές διακοπές που όλος ο κόσμος αναζητάει εισιτήρια και είναι μια περίοδος πάρα πολύ υψηλή. Ποιος είναι όμως ο σωστός προγραμματισμός; Πόσες ημέρες πριν απαιτείτε να γίνει η κράτηση; Ποιες εταιρείες προσφέρουν τα φθηνότερα αεροπορικά;

Οι ημέρες που απαιτούνται να γίνει η κράτηση για τα αεροπορικά, εξαρτάται από τον προορισμό σας καθώς και την εποχή που θα επιλέξετε να πετάξετε. Έτσι, εάν πετάτε σε έναν δημοφιλή προορισμό εν μέσω high season, είναι πολύ πιθανόν τα αεροπορικά εισιτήρια να είναι ιδιαίτερα ακριβά ακόμα και 1-2 μήνες πριν την αναχώρηση. Σ’αυτή την περίπτωση και εφόσον έχετε κάνει την έρευνά σας και έχετε δει πως κυμαίνονται οι τιμές πάνω κάτω, θα πρέπει να φροντίσετε και να κάνετε τη κράτησή σας αρκετό καιρό πιο πριν – σας προτείνουμε για ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμούς η κράτηση να γίνει γύρω στους 4 μήνες πριν την αναχώρησή σας.

Τι συμβαίνει όμως με τους προορισμούς εσωτερικού ;

Για τους προορισμούς εσωτερικού και ειδικά δρομολόγια που έχουν συχνά πτήσεις, όπως το Αθήνα-Θεσσαλονίκη, υπάρχουν αρκετές φορές τον χρόνο προσφορές στα αεροπορικά εισιτήρια. Το θέμα εδώ είναι να μπορέσετε να πετύχετε το timing και επίσης να γνωρίζετε ποιες ιστοσελίδες θα επισκεφθείτε, έτσι ώστε να επωφεληθείτε των χαμηλών τιμών. Μια από τις πιο γνωστές ιστοσελίδες στην Ελλάδα πάνω σε αεροπορικά εισιτήρια, είναι το www.travelo.gr . Σε αυτήν την ιστοσελίδα μπορείτε να βρίσκετε τόσο φθηνά αεροπορικά όσο και προσφορές από όλες τις αεροπορικές εταιρείες μαζεμένες. Το Travelo.gr δεν σας κλείνει άμεσα αεροπορικά εισιτήρια αλλά μαζεύει και προσφέρει για εσάς, όλες τις καθημερινές προσφορά στα αεροπορικά εισιτήρια. Έτσι δεν χρειάζεται να αναζητάτε ξεχωριστά κάθε εταιρεία – εσείς κάνετε την αναζήτηση σε μια ιστοσελίδα κι αυτή σας προσφέρει όλες τις επιλογές μαζί!

Για να επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας, στα αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού, εδώ οι τιμές και η τακτική που πρέπει να ακολουθήσετε, εξαρτούνται από την εποχή που θέλετε να ταξιδέψετε. Για παράδειγμα τον χειμώνα τα αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Σαντορίνη είναι σχεδόν τσάμπα. Με την Ryanair μπορείτε να ταξιδέψετε ακόμα και με 5€! Τι γίνεται όμως το καλοκαίρι και η τιμή εικοσαπλασιάζεται; Μα φυσικά αυξάνεται η ζήτηση! Όσο αυξάνεται η ζήτηση τόσο αυξάνονται και οι τιμές στα αεροπορικά. Το καλοκαίρι όλα τα αεροδρόμια είναι πλήρως γεμάτα από τον κόσμο που κατακλίνει τα Ελληνικά νησιά. Οπότε και οι τιμές αυξάνονται αντίστοιχα.

Η τακτική που πρέπει να ακολουθήσετε στα αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού εάν θέλετε να ταξιδέψετε το καλοκαίρι, είναι σχεδόν ίδια με τα αεροπορικά εξωτερικού. Δηλαδή να κλείσετε τις θέσεις σας 3-4 μήνες πριν την αναχώρηση, ειδικά εάν πρόκειται για πτήση μέσα στην high season(Ιούνιος-Αύγουστος). Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος να επωφεληθείτε από κάποια χαμηλή τιμή ή ακόμα και προσφορά!

Ταξιδιωτικά γραφεία και ιστοσελίδες για την κράτησή σας.

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που προσφέρουν φθηνά αεροπορικά εισιτήρια ή τουλάχιστον αυτό υπόσχονται. Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιλογή σας καθώς μπορεί να πέσετε σε τυχόν απάτες και να χάσετε τα χρήματά σας καθώς και να μην ταξιδέψετε! Πρέπει να εμπιστεύεστε μόνο καταξιωμένες ιστοσελίδες και ταξιδιωτικά γραφεία με χρόνια εμπειρίας και μεγάλο, θετικό, feedback από τους χρήστες. Ένα τέτοιο γραφείο, πρωτοπόρο στην Ελλάδα και το πρώτο που επένδυσε στο ίντερνετ πριν από αρκετά χρόνια είναι η airtickets. Στην ιστοσελίδα www.travelo.gr/airtickets-aeroporika-eisitiria/μπορείτε να βρείτε airtickets φθηνά εισιτήρια καθώς και προσφορές για όλους τους προορισμούς. Είναι σίγουρο καθώς και εγγυημένο ότι δεν θα βρείτε φθηνότερες τιμές από τα αεροπορικά εισιτήρια της airtickets.

Σύνοψη

Συνοψίζοντας να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι το παν σε ό,τι αφορά το ταξίδι σας είναι ο προγραμματισμός. Μέσω αυτού θα μπορέσετε να πετύχετε φθηνές τιμές στα αεροπορικά και όχι μόνο καθώς με τη σωστή καθοδήγηση θα βρείτε επίσης φθηνές τιμές σε ξενοδοχεία καθώς και επιμέρους τουριστικές υπηρεσίες όπως ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *